Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ovako nešto samo u Srbiji možemo vidjeti! Svi stanu pored ovog spomenika i slikaju ga: Ne možete ni zamisliti šta ispod piše! – Apotekica

Kao i svugdje u svijetu, tako je i kod nas, ili bi barem trebalo biti, da su groblja mjesta na kojima se tuguje i gdje se opraštamo od voljenih osoba. Ali, na našim prostorima, tačnije u Srbiji to su mjesta i gdje se neko nasmije.

Ono što izaziva smijeh kod ljudi svakako su spomenici koji se prave za preminule osobe. Jedan od njih je i ovaj spomenik koji ćemo vam danas pokazati, jer nema osobe koja je prošla pored njega, a da ga nije uslikala.

Neki smatraju da je ovo sramotno, pa iz tog razloga zastanu i slikaju. Na nadgrobnom spomeniku bračnog para, porodica je napravila fotografiju iz njihove mladosti. Ali, to nije bilo kakva fotografija.

Naime, na njoj se nalaze muž i žena zagrljeni, dok je žena podigla punu flašu rakije. Osim toga, možete primjetiti da se vidi i pištolj. Možda ovo i ne bi bilo tako smiješno, da to nije baka sve držala u svojim rukama, dok je djed samo stajao i gledao u pravcu fotoaparata.

Još jedan spomenik koji je privukao veliku pažnju, jeste spomenik preminule djevojke. Njen otac je odlučio da joj napravi nadgrobni spomenik u obliku mobitela, a unutar njega stavio njenu sliku, kao da djevojka radi selfi.