Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ova navika je Kemi već 50 godina produžila život! Evo šta radi i koliko zaista ima godina.. I vi ćete početi.. – Apotekica

Pripremili smo za vas jedan veoma interesantan tekst koji biste trebali da pročitate. Naime, ovaj čovjek je napravio samo jednu promijenu u svom životu, gdje je morao da bira između zdravlja i loših navika, a zahvaljujući njoj uspio je sve da pomijeni.

Njegovo ime je Kemal Čantić i živi u Prijepolju. Trebalo mu je nekoliko godina da se suoči sa pravom stvarnošću i da vidi da je situacija u njegovom životu postala itekako ozbiljna. Tada je donio jednu odluku, koja se pokazala kao ispravna, obzirom da prelijepo živi već nekoliko godina.

On je mnogo volio cigarete, pršut kao i kafu. Nije mogao zamisliti svoj život bez tih stvari. Nekoliko puta je bio u prilici da to ostavi, ali uvijek bi se vraćao svojim navikama. On sada ima 84. godine i jš uvijek se sjeća riječi koje mu je uputio ljekar na pregledu.

Dok je bio u bolnici , ljekar mu je rekao da kad god mu naumpadne cigara uzme po jednu žvaku i stavi u usta. Tako je radio, a kad je brao šljive pojedo je jednu i ostavio košpicu u ustima. S njom je is spavao i uvijek je imao u ustima, te zahvlajujući njoj odrekao se svojih poroka.

Navodi kako nikada više nije zapalio cigaretu niti popio šoljicu kafe, ali da sada vodi zdrav i bolji načiin života.