Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ova namirnica je glavni uzrok debljanja: Uništava zdravlje i stvara masne naslage na stomaku! – Apotekica

Najštetnija i najgora vrsta masnoće koja se pojavljuje na ljudskom tijelu jeste masnoća na stomaku, koju medicinski stručnjaci nazivaju i visceralna masnoća. Kada dođe do nakupljanja veće količine te masnoće dolazi i do razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što je moždani i srčani udar, razne bolesti srca, kao i najteže bolesti.

Da bi se smanjilo nagomilavanje masnih naslaga na stomak preporučuje se vježbanje, poboljšanje rada kardiovaskularnog sistema, kao i uzimanje hrane koja sprečava njihovo nagomilavanje.

Uzimanjem zdrave hrane možete da smanjite nakupljanje masnoće i to u veoma kratkom vremenskom roku. Naučno je dokazano da postoji jedna namirnica koja dovodi do nagmilavanja masnoće na stomaku, a to je bijeli hljeb.

Na Univerzitetu Tuts postojalo je ispitivanje na 459 osoba u trajanju od dvije godine. Ljudi su podijeljeni u nekoliko grupa u odnosu na hranu koju su konzumirali. Na kraju je dokazano da osobe koje su konzumirale hranu od krompira i mesa, dobile su iste te masne naslage, ali su one bile ravnomjerno raspoređene po tijelu i nisu stvarale nikakav problem.

U bijelom hljebu se nalazi mnogo kalorija, a ne sadrži proteine, vlakna i zdrave masnoće. Ukoliko ga unosite organizam dobijate osjećaj sitosti, ali ujedno i nakupljanje masnoće na stomaku koja može da dovede do kobnog učinka.