Ova biljka pomaže u liječenju karcinoma: Travari nude suho zlato za nju, ali oprezno... - Apotekica

Ova biljka pomaže u liječenju karcinoma: Travari nude suho zlato za nju, ali oprezno…

Biljka koju spominju mnogobrojne nordijske i keltske ledende i kojoj su pripisivali božanska svojstva od strane europskog naroda, jeste biljka bijela imela, lat. Viscum album.

 

 

 

 

 

Ovu biljku mnogi traže i mnogo su je cijenili u to vrijeme. Čak su je i liječnici priznavali, a među njima je i Hipokrat, Rudolph Steiner i Sebastian Kneipp, sve to prenosi portal.

Ljudi su je prije mnogo cijenili ali danas ne. Danas je smatraju otrovom i beskorisnom. Ali, iako je tako, ona je mnogo ljekovita i lijek je za mnoge bolesti uključujući i one najgore. Aktivni sastojci imele su: polipeptidi, flavonidi, lektini, viskotoksini, lagnini i alkaloidi.

Imela ima poznato sredstvo za umirenje živaca, poboljšavanje sna i ublažavanje grčeva. Travari je smatraju najboljim lijekom za Sydenhamovu horeju, epilepsiju i mnoge druge živčane poremećaje koji mogu da izazovu grčeve.

Pomaže i kod nepolodnosti, menstrualnih tegoba, reguliše menstruaciju, uklanja simptome menopauze, hrani i jača nervni sistem i podupire reproduktivni sustav.

Ublažava sve vrtse unutrašnjih krvarenja i djeluje kranje protiv bolova. Mnogo je zdrava iako su je lažno stavili na popis smrtonosnih biljaka. Uz glog je najbolje prirodno sredstvo za srčane i krvožilne tegobe. Regulira rad srca i smiruje tahikardiju. Normalizuje krvni tlak i oštećenje srca, pojačava rad žlijezda i mnogo drugo.

Facebook Comments
Shares