Ostala je nepokretna jer je mazila uličnu mačku: Pogledajte šta joj se desilo! - Apotekica

Ostala je nepokretna jer je mazila uličnu mačku: Pogledajte šta joj se desilo!

Svi su ostali u šoku kada su ovo saznali a vjerujemo da ćete i vi i da ćete ubuduće voditi brigu o tome koga i gdje ćete milovati i na kojem mjestu. Dobro obratite pažnju i budite uvijek distancirani kada primijetite da nešto nije uredu. Ova djevojka to nije primijetila.

Loading..

 

 

 

 

 

Riječ je o Džema Birč blogerki koja ima 24 godine i ostala je paralizovana samo zbog maženja ulične mačke koja ju je zarazila bolešću koja nažalost napada nerve.

Ona je bila na odmoru u Portugalu 2014. godine i mnogo je zavoljela uličnu mačku ali je posljednjeg dana na odmoru mnogo povraćala i tokom leta se čak onesvijestila.

Čim je sletjela u Britaniju, odvezli su je u bolnicu a tamo su joj ustanovili dijagnozu. Otkrili su da ima bakteriju koja se zove kampilobakter i često se nalazi u sirovoj piletini.

U bolnici su donijeli zaključak da je samo mačka mogla da joj prenese tu bakteriju. Zbog oga je i dehidrirala i mnogo vremena joj je trebalo da se oporavi.

Pustili su je kući i nakon samo nekoliko dana je osjetila da više nema kontrole nad nogama i da ih uopšte ne osjeća. Počela je da češe noge kako binešto osjetila, ali uzalud. Na sreću, na vrijeme su otkrili da je dobila Gilen Barov sindrom i započeli su terapiju imunoglobinima i za samo 14 mjeseci je ponovo prohodala.

Facebook Comments
loading...
Shares