Ostala je bez teksta kada je popila napitak od đumbira: Nakon 5 sati, desilo se neočekivano!!! - Apotekica

Ostala je bez teksta kada je popila napitak od đumbira: Nakon 5 sati, desilo se neočekivano!!!

Ova žena je odlučila da nam ispriča jednu jako zanimljivu priču. Naime, svi jako dobro znamo koliko se mnogo priča o ljekovitosti đumbira, ali i oprezima koje treba da imamo kada ga uzimamo.

Loading..

 

 

 

 

 

Đumbir je veoma zdrav i možemo ga uzeti čak i usitnjenog, čak je i tako dostupan i ubacivati u bilo kakvu hranu. Djeluje antibakterijski, antiupalno i antioksidansno. Jako je važno da se zna da đumbir ubija stanice raka.

Samo 2 grama dnevno je dovoljno da se tijelo očisti od otrova i štetnih bakterija. To će se desiti nakon jedan sat a nakon dva sata postići ćete potpuni efekat.

Đumbir eliminiše: vrtoglavicu, mučninu, smanjuje otoke i sagorijeva kalorije, smanjuje menstrualne tegobe, jako je dobar za probavni sistem.

Napravite sebi ovaj čaj i osjetiti ćete poboljšanje: malo cimeta, voda, limun, mali komad đumbira i šaka listova nane.

Kada voda prokuha ubacite nanu i đumbir. Neka se kuhaju 15 minuta, zatim ostavite da se hladi. Dodajte limun i cimet. Zapamtite da limun nikad ne stavljate u vruće, jer gubi svoja ljekovita svojstva zbog toga što je vitamin C termolabilan. Pijte jednu čašu dnevno i osjetiti ćete olakšanje. Ovaj čaj je zaista jako dobar a nakon prvok korištenja, javite nam svoje utiske. i

Facebook Comments
loading...
Shares