ODUŠEVITI ĆETE SE: Evo nekoliko sjajnih recepata kako da spremite jesenjske jabuke! - Apotekica

ODUŠEVITI ĆETE SE: Evo nekoliko sjajnih recepata kako da spremite jesenjske jabuke!

Mnogo domaćih recepata je tu ali nikada ne možemo da budemo sigurni da će oni uspjeti onako kako mi želimo. Jabuke su jako zdravo voće. U jeseni nema toliko mnogo voća a jabuke su ipak tu. One su najbolje voće koje nam jesen donosi. Ipak kiše, nevremena i ostale padavine nekada nam ne dopuste da se toliko koristimo jabukama.

Loading..

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi ćemo vam danas donijeti nek od recepata koji će vam pomoći da svaku jabuku iskoristite. Lijena pita od jabuka je jedna od najkusnijih sa današnjeg recepta.

Prije su djevojke prve kolače pravile upravo na ovakav način. Priprema nije teška. Šolja šećera, ulja, brašna, jogurta, prašak za pecivo, kilogram jabuka, dvije kašike ulja, te tri kašike griza.

Jaja, šečer, ulje i brapno du sa praškom za pecivom te dodajte jogurt. Treba da ispadne tijesto. Jabuke izrendajte, dodajte griz i šećer.

Pecite sat vremena i ispast će sjajan kolač. Možete da napravite sok od jabuka. Potrebne su vam naravno jabuke, voda, šećer, limun, limunska kiselina, vanilin šećer. Svaki sastojak ide na 1 litar soka. Cimet rolnice sa jabukama su također jako dobre i ukusne.

Džem od jabuka znate i sami da možete da napravite. Svakako možete i da sušite jabuke. Tufahije i jabuke u šlarfuku možete da napravite jako lako.

Facebook Comments
Loading..
Shares