Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Obratite pažnju, jer vas svakodnevno varaju: Evo kako trgovci varaju kupce! – Apotekica

Ovih dana mnogo se govori o poskupljenju životnih namirnica. Dešava se da dođe do povećanja cijena, a da o tome niko nije obaviješten. Došlo je vrijeme da se otkrije kako to trgovci varaju svoje kupce i u svakom trenu pokušavaju da zarade što više novca.

Rađena je analzika koja pokazuje da se ove stvari dešavaju dva puta u toku mjeseca i to kada su ”penzionerski dani”. Naime, stariji dobijaju penzije, a trgovine tada počnu nuditi neke stvari po povoljnijim cijenama, a ustvari nisu ništa snizili cijenu.

Dešava se i da nude kupone koje mogu da se iskoriste za jeftinije namirnice ili namirnice koje se nalaze na kataloškoj akciji. Stave cijene koje su prije i bile, a iznad napisu neku veću cijenu koja je navodno prije bila i samo je prekrižu.

Iako dosta ljudi zna da je ovo marketinški trik, ima i onih koji nasijedaju. Čak se u zadnje vrijeme dešava da su smanjene težine nekih namirnica, dok su cijene ostale iste.

Neki začini koji su se prodavali u pakovanju od 400 grama , sada možete da kupite u pakovanju od 350 grama i to po istoj cijeni. Zar ovo nije prevara!?