Njemačka hitno traži nekoliko hiljada radnika! Evo šta vam je samo potrebno da bi otišli na posao!! - Apotekica

Njemačka hitno traži nekoliko hiljada radnika! Evo šta vam je samo potrebno da bi otišli na posao!!

I dalje je alarmantno stanje u Bosni i Hercegovini ali i susjednim zemljama, kada je u pitanju posao. Stalno su građanit i koji napuštaju zemlju i odlaze ka boljem mjestu. Pretežno je to Njemačka ili Slovenija a sada je ponovo Njemačka ta koja poziva sve radnike da se prijave jer im treba milion radnika.

Loading..

 

 

 

 

 

 

Najviše traže građevince i zdravstvene radnika, a čak sada traže više u odnosu na prošlu godinu. Znači da je i kod njih nešto se promijenilo. Nijemci ne žele da rade taj posao, pa Bosanci to prihvataju pod bilo kakvim uslovima samo da je dobra plata.

Potrebno je samo da imate srednju stručnu spremu ali se traže i inžinjeri hemije, građevinarstva i strojarstva. Također, porasla je potražnja radnika i bez kvalifikacije. Znači da Njemačka polako sve prihvata, i sa i bez kategorije.

Mnogo se više traže radnici nego ranije, ove godine bi se moglo reći najviše da ih traže. Naravno da najviše i idu Bosanci koji jedva dočekaju takve oglase.

Potražnja za kuharima, medicinskim sestrama, građevincima, konobarima i još dosta drugim zanimanjima je postala prevelika.

Nijemcima se sviđa kada Bosanci sve prihvate i odmah ih i ostave da rade tamo. Nadamo se da ćete imati sreće i da će vam ovaj oglas pomoći.

Facebook Comments
loading...
Shares