Nikada se Kinezi nisu sahranili u Srbiji: Evo gdje ih sahrane i kako to učine, iznenaditi ćete se! - Apotekica

Nikada se Kinezi nisu sahranili u Srbiji: Evo gdje ih sahrane i kako to učine, iznenaditi ćete se!

Kinezi su postali jako popularni na našim prostorima i svi su se pitali samo jedno a to je gdje se oni sahrane kada umru? Zaista je pitanje jako zanimljivo a odgovor je dole u navedenom tekstu.

Loading..

 

 

 

 

 

Koliko nam je svima poznato, Kinezi su posljednih par godina se mnogo više naselili na naša područja nego ikada prije. Sada ih je mnogo više nego ranije i kod njih se uvijek nešto ima za kupiti.

Ovaj put, priča potiče iz Srbije i prema podacima MUPa iz 2017. godine, 1.126 je stalno naseljenih Kineza dok je 3.260 samo sa privremenim boravkom u ovoj zemlji. Posljednjih nekoliko godina, oni su masovno počeli da se doseljavaju u Srbiju.

Iako su tako stalni gosti i često su tu, niko do sada nije vidio njihovu sahranu. Po svim propisima, desila se samo jedna 2009. godine i to je sve.

Ostalo niko ne zna gdje se održalo. Kažu da su vjerovatno kremirani i da su preneseni u njihove države ali da li je to legalno?

Prvi kinez u Srbiji i Beogradu je bio Kang Juvej, koji je došao iz Budimpešte vozom 1908. godine. On je morao da napusti svoju zemlju zbog teških prilika i pobjegao je u Budimpeštu pa u Srbiju. Baš su čudnovat narod ovi Kinezi. Šta vi mislite o njima?

 

Facebook Comments
loading...
Shares