Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Najgori natpis na nadgrobnom spomeniku, napisao ko je kriv za njegovu smrt: ”Da umjesto sinova imam kerove, branili bi mene i moju kuću..” – Apotekica

Svi se mogu složiti sa jednom činjenicom, a to je da na Balkanu ne manjka humora. Iako je uglavnom zastupljen crni humor, to narodu nije bitno, jer se barem mogu malo nasmijati.

Kada pogledamo kakvi su sve običaji prisutni u raznim situacijama, pa čak i na sprovodima, dovoljno je da shvatimo kakvi smo. Sada ćemo vam otkriti jedan bizaran slučaj , kada je u pitanju nadgrobni spomenik.

U Srbiji smo imali priliku već da vidimo neke nadgrobne spomenike koji nas natjeraju na smijeh. Iako su neki tužni i ukazuju nam na teške živote tih ljudi, ipak se pronađe i nešto smiješno u svemu tome.

Imali smo priliku da vidimo i razne oblike nadgrobnih spomenika, pa je tako jedna porodica za pokojnika uradila nadgrobni spomenik u obliku kotlića za rakiju, jer je on mnogo volio da popije. Ovaj pokojnik je uradio mnogo loših stvaari, ali je najviše bio ljut na svoje sinove koji nisu brinuli dovoljno o njemu.

Prije smrti napravio je spomenik, na kojem je napisao kako bi se bolje kerovi brinuli o njemu , nego njegovi sinovi, jer nisu znali da brane kuću i njega.