Na najlakši način se riješite neugodnog mirisa iz tepiha, perilica i odvoda! Ovo je genijalno !!! - Apotekica

Na najlakši način se riješite neugodnog mirisa iz tepiha, perilica i odvoda! Ovo je genijalno !!!

Ovo je nešto najbolje što smo vam ikada mogli da prenesemo a toliko je efikasno da ćete sa svima da dijelite taj recept. Inače, mnogo žena u svome domu imaju problema sa perilicama koje neugodno mirišu, također i sa odvodom i tepisima. To je najgore za jedan dom a sada imamo rješenje.

Loading..

 

 

 

 

 

Ukoliko je vaša perilica nova onda svaka dva mjeseca koristite ovu smjesu kako bi je očuvali i da ne bi imali problema sa neugodnim mirisama kada otvorite vrata perilice.

Potrebno je samo da pola čaše sode bikarbona i jednu čašu bijelog sirćeta stavite u posudu za prašak u mašine. Uključite na 90 stepeni ili ako imate još jači program i ostavite da odradi svoje.

Nakon toga, prebrišite toplim istim ocatom vrata i gumu mašine i problem je riješen. To radite svaka dva mjeseca a ako vam je mašina starija, ona ima mnogo više kamenca i nemojte to da radite jer bi mogli da vam se cijevi začepe.

Ovom smjesom možete čistiti frižider ili kantu za smeće koja je uvijek neugodnog mirisa. Potrebno vam je sljedeće:

20 kapi eteričnog ulja

pola litre vode i pola litre alkoholnog ocata

malo deterdženta za suđe.

Sve to sastavite i istuširajte kantu za smeće. Nakon toga, prebrišite je suhom krpom i ostavite. Za frižider umjesto eteričnog ulja, možete koristiti limun. Za tepihe koristite samo sodu i eterično ulje. Pospite po tepihu a onda samo usisajte.

Facebook Comments
loading...
Shares