Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Merima je samo u njega bila zaljubljena: Vjenčali se kada je imala 21. godinu, dobili četvero djece, a onda ju je on ostavio! – Apotekica

Tehnologija koja iz dana u dan napreduje i razne društvene mreže omogućavaju nam da svaki dan saznamo šta se dešava svugdje u svijetu , ali i na našim prostorima.

Danas smo vam pripremili priču o životu preminule pjevačice Merime Njegomir, koja je pedesetak godina bila na našoj javnoj sceni. Preminula je u 69. godini, a tokm svoje karijere napravila je razne hitove, snimila mnoge ploče i albume.

Merima nije željela da svoju karijeru gradi na skandalima, zbog četvero djece koje je imala, nego je pokušavala da uz pomoć talenta kji je posjedovala i osnovne muzike, izgradi što bolju karijeru. Svim snagama je pokušavala da se odupre od raznih svađa sa kolegama, aferama koje su joj se namiještale i drugim spletkama.

Privatni život je htjela da drži samo za sebe, a ne da se o njemu govori po novinskim člancima. Ona se 1979. godine udala za Milana Njegomira , a tada je imala samo 21. godinu. Prije braka su bili u vezi pet godina.

Milan je bio stariji od Merime punih dvadeset godina, zbog čega mnogi nisu podržavali njihovu vezu, ali oni su ipak stupili u brak. Dobili su tri kćerke i sina, a onda je 1995. godine usplijedio i rzavod braka, nakon što je Merima saznala da ju je Milan prevario.