Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Majka ih ostavila i pobjegla u Njemačku, našla čovjeka preko Facebooka: Djeca u nadi da će doći po njih, ali ona se ne javlja – Apotekica

Život dijelimo na dobre i loše trenutke u našem životu. Ali više pažnje pridajemo onim lošim koji nas više povrijede, ostave bez teksta, slome nam srce, pa se pokušavamo mjesecima trgnuti iz toga. U takvim pričama najviše stradaju djeca koja su najmanje kriva da žive jednim nesretnim dijelom života. Koja nisu mogla birati drugačije i prinuđena su na takav život.

Danas donosimo priču o djeci koju je majka tako ostavila bez opravdanih razloga, otišla je za drugim čovjekom… Naime danas je sve više razvoda, brakovi pucaju zbog raznih stvari najviše zbog neimaštine. Pa tako i dođe do razdvajanja, slična priča potiče iz BiH iz okoline Tuzle, tačnije Živinica.

Dječaci Azur i Omer Husejnović pozdravili su se sa majkom na neko vrijeme, dok je ona sa njihovom sestrom u Njemačkoj. Njih je ostavila sa ocem i otišla sa drugim čovjekom. Oni su trenutno u kolektivnom centru ”Karaula”, dok im otac ide na posao, stariji brat(12) brine i pruža ljubav mlađem bratu(10) i to ih održava. Ovo je njihova konverzacija:

“Kad otac ode da radi, onda brat nešto napravi da jedemo”, priča desetogodišnji Azur za televiziju “Hayat”.

“Ponekad nemamo hrane, ali ja kuham šta bilo, samo da on jede”, priča dvanaestogodišnji Omer.

Jedina im je želja da se porodica okupi.