Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Kosa Vam se masti i puna je peruti? Uzmite ovu namirnicu, kosa će Vam biti kao tek oprana – Apotekica

Ovsena kaša dosta je zdrava za naš organizam ali i za našu kosu. Od davnina su žene prepoznale svojstva ovsene kaše koja doprinose ljepoti. Egipćani su redovno primenjivali ovsene kupke – pomogale su im u borbi protiv različitih kožnih bolesti, a savremena istraživanja dokazuju da je ovsena kaša odlična alternativa posebno onim za njegu kose.

Može se koristiti i umjesto suhog šampona. Malu količinu kaše nanesite na tjeme i dobro raščešljajte, ona će Vam pomoći u smanjivanju sebuma. Kosa Vam više neće biti masna kao prije!

Napravite i masku za kosu, za kojom ćete poludjeti. Poslije koje će Vaša kosa dobiti sjaj i mekoću. Ovsena kaša dobra je i protiv borbe sa peruti, bogat je mineralima i vitaminima: cink,gvožđe, kalijum, magnezij, koji će uticati na rast Vaše kose.

Ovsene pahuljice sameljite i dodajte mlijeko, ostavite dok ne nabubri,zatim stavite neka eterična ulja radi mirisa (bademovo,kokosovo,ricinusovo) par kapljica samo i stavite na kosu. Neka odstoji 20tak minuta zatim skinite i isperite sa hladnom vodom. Koristite ovu masku jednom u 15 dana.