Konačno: Crnogorci zabranili rijaliti program! Sve u svrhu zaštite djece! - Apotekica

Konačno: Crnogorci zabranili rijaliti program! Sve u svrhu zaštite djece!

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, na inicijativu Media centra, donijela je odluku da se rijaliti programu prestanu emitirati u vrijeme kada su djeci dostupna. Žele da djecu zaštite od štetnih sadržaja na TV-u!

Loading..

 

 

 

 

 

Goran Đurović je direktor te organizacije i rekao je kako su svi zadovoljni tom odlukom. Niko od njih se nije pobunio.

On je naglasio kako se godinama preko kablovskih operatera emitiraju rijaliti programi i tokom cijelog dana promovišu, a to im užasno smeta jer u njima emituju samo mržnju i sukobe. Ništa lijepo.

Nasilje i govor mržnje, dominira u rijalitijima i svaka država bi trebala ovaj zakon da usvoji.

Direktor je dodao kako AEM ne bi usvojio zakon da nije dobio jasnu političku naredbu od vlasti. Morali su da preduzmu neke mjere opreza jer djeca do 18 godina, trebalo bi samo da gledaju nešto pristojno a ne nešto slično rijaliti programima.

Ipak su samo iz AEM-a donijeli odluku da samo rijaliti bude pod šifrom i da roditelji stave neku šifru koju djeca ne mogu da znaju. Potrebno je samo da postave neku šifru i djeca će biti automatski zaštićena. Ovaj zakon bi trebao da bude u svakoj državi i djecu bi zaista trebalo da zaštite od ovakvih programa. Sigurno bi manje bilo i zlostavljanja i užasnih tragedija.

Facebook Comments
loading...
Shares