Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Kome je zapravo posvećena pjesma: ”Jednoj ženi koje nema više”? I koga to pjevač Zoran Kalezić čuva u srcu? – Apotekica

Pjevač Zoran poznat je po svojoj specifičnosti u emociji,koju rijetko ko ima. Svojim hitovima koji traju već petu deceniju govori o kojem kvalitetu se radi. Sada rjeđe nastupa ali dobro se drži za onoga ko ima 71 godinu.

Nije poznat po skandalima, njegova karijera je vrlo ugledna. On također piše i knjigu u kojoj će biti mnogi poznati pjevači. Glavnu ulogu je odnijela pokojna Silvana Armenulić,koju je Zoran veoma cijenio i volio. Čak joj je posvetio i pjesmu ”Jednoj ženi koje nema više” iz davne 1978g. Inspiraciju je dobio u kafani gdje ju je i napisao.

Prvi put ju je ugledao u jednoj od Beogradskoj kafani, kada je izvodila svoju pjesmu ”Noćas mi srce pati”. Tada je sjeo i zatražio olovku da bi napisao pjesmu koja ima stihove : “Za njom cvile violine, za njom plaču kapi kiše”. Pjesmu je nakon dvije godine izdao.

Njihov zajednički posao stalno ih je spajao, stalne svirke po tadašnjoj Jugoslaviji i šire. Bio je njen miljenik i što god bi je upitao i zamolio uvijek je imala vremena za njega. Za nju ima samo riječi hvale, ipak je to bila izvanredna osoba koja nas je rano napustila.