Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Hrvat poziva sve da idu u ovu zemlju: ”Imate 14 plata u toku godine, a minimalac je 1 200 eura! Nećete se pokajati!” – Apotekica

Dubrovčanin je radio petnaest godina kao konobar, a onda je dobio otkaz i počeo raditi kao trgovac. Nije više mogao da podnese sav taj posao i nepravdu sa kojom se svakodevno susretao, te je odlučio da da otkaz i otišao je u Austriju, u potrazi za boljim životom.

Tamo je već sedam mjeseci, a zaposlio se u gradu Bludenz kao konobar. Otkrio je kako mu nije bilo teško da se navikne na njihove uslove rada, jer lako je navići se na bolju.

Prednosti su mnogobrojne, poslodavci su dužni da osiguraju smještaj i hranu, a osim toga ne moram plaćati režije, kao što je to bio slučaj u Hrvatskoj. Alen je mislio kako će biti u Austrije neko vrijeme dok ne vrati dugove koje je imao u Hrvatskoj, ali kada je vidio koliko može da zaradi, rekao je da sada nema namjeru da se vraća.

Najbitnije je da usavršavate jezik , kako bi mogli da se sporazumijete sa kolegama. U Austriji ima mnogo radnika iz drugih zemalja, tako da ćete lako biti prihvaćeni.