Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

HEROJ SA KOŠARA: Dragan živi u šumi, jede sa vukovima, a životinje su mu jedini prijatelji! – Apotekica

Pedesetčetverogodišnji Dragan Bradić Sergije oko šest mjeseci proveo je na planini Javor, u trošnoj zemunici. Prije nekoliko dana napokon je izveden iz skloništa pored javorskog potoka.

Za njega je najprije saznao električar Dragan Stamenić koji je radio na dalekovodu koji je postavljen na gustoj šumskoj lokaciji na planini Javor. O hrabrom ratniku sa Košare, niko nema niti jednu ružnu riječ da kaže. Njegovo tijelo je izranjavano gelerima.

Jedino društvo koje je imao svo ovo vrijeme bile su divlje životinje ( vukovi i svinje) , a krov zemunice pokušao je da popravi sa paletama. Imao je najviše problema kada bi počela kiša da pada, pa mu je krov prokišnjavao.

”Dok sam hodao gustom šumom, vidio sam dim, polako sam se počeo približavati, a onda sam ugledao zemunicu preko koje je bio celofan i čovjeka kojeg sam poznavao, ali nisam ga dugo vidio. Bio sam u šoku sa zatečenim prizorom.

Apsolutno niti jedna osoba nije znala u kakvim uslovima on živi i da nema krova nad glavom u 21. vijeku. Dok je imao svima je pomoagao, a njemu sad niko nije. Bio je jedan od glavnih heroja tokom rata, a na Košari je bio ranjen. ”- ispričao nam je Stamenić.