Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Gdje svekrva treba da sjedi u autu: Naprijed ili pozadi!? Cijeli Balkan bruji zbog izjave ove žene.. – Apotekica

Religija nam određuje mnogo toga u životu, ali nekada pojedinci mogu da krše ta pravila i običaje, pa da rade kako njima odgovara, smatrajući kako je to ispravno, a najgore od svega što i drug ubjeđuju u ono što oni misle. Rijetko koja muslimanska osoba se pridržava šerijeta i sunneta.

Ženama je mnogo teže, moraju se nositi sa raznim stvarima i nositi ih na svojim plećima, te paziti da ne pogriješe u nečemu. One imaju mnogo zabrana i ograničenja, dok je muškarcima znatno lakše. Njihov položaj je obespravljujući, pa dovodi da pojedine žene budu izrevoltirane i počnu govoriti na osnovu svoje boli i razočarenja.

Sara Sabri je poznata autorica koja u svojim knjigama govori o raznim temama, koje mogu biti od velike pomoći za žene u svim slojevima društva, a naročito ženama muslimankama. Ona kroz svoje stihove i preče, pokušava da pomogne ljudima da vole, razumiju, osjećaju i prigrle život objema rukama, te da se zahvalimo Bogu na svim blagodatima koje nam je dao.

Najprodavanije knjige u 2012. godini, bile su upravo njene i to ”Šapućem ti kao žena mužu” i ”Šapućem ti kao žena ženi”. Ona je sa velikim žarom i voljom posvetila se da svoja osjećanja i brige pretvori u riječi koje možemo da čitamo u njenim knjigama.

Ona ima i svoj vlog u kojima govori o raznim temama koje njene čitateljice postavljaju. Tako je skoro govorila o temi da li svekrva treba da sjedi naprijed ili pozadi dok se vozi u autu s nama.

Koje je vaše mišljenje!? Pišite nam u komentare.

Pogledajte video: