Evo zbog čega muškarcima opada kosa! Kada vidite šta je uzročnik, odmah ćete to izbaciti iz života! - Apotekica

Evo zbog čega muškarcima opada kosa! Kada vidite šta je uzročnik, odmah ćete to izbaciti iz života!

Mnogi muškarci izgube svoju kosu prerano a da toga nisu ni svjesni, nego kada pogledaju sliku prije i sada, onda shvate da je nešto se promijenilo a da je to nešto ipak kosa. Ćelavost umije doista da zabrine pojedine osobe. Neki to lako prihvate ali neki se bore sa lijekovima kako bi to što prije vratili.

Loading..

 

 

 

 

 

 

 

Neki muškarci počinju gubiti kosu jako rani. Zna se desiti i od 20. godina da muškarac izgubi kosu, doslovno ne cijelu ali veći dio. Sve do 40. godina može da se ta pojava javi, a onda poslije 40. godina još više.

Uzročnik ovog problema su alopecija, gljivične infekcije, kemoterapijske nuspojave, psihološki poremećaj, kao i nedostatak hranjivih tvari, nedostatak vitamina i slično.

Nismo spomenuli, ali i manjak cirkulacije može da dovede do ovoga stanja. Inače, jako je važno da napomenemo. Ako je cirkulacija kriva za vaše opadanje kose, onda je lijek odmah dostupan.

Ruke na glavu i masirajte vlasište gdje nema kose. Cirkulacija mora da se stvori i kosa će ponovo da raste. Probajte odmah i radite to nekoliko dana.

Zatim, kokosovo mlijeko, možete ga ili masirati ili pojesti u hrani. Nebitno je ali djeluje. Jaja, ona će vašu dlaku da ojačaju i da je zadebljaju. Crni papar, sirće, manje crvenog mesa. Sve ovo možete da koristite a razliku ćete odmah primijetiti.

Facebook Comments
Loading..
Shares