Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Doktorica Stanković otkriva najbrži način za mršavljenje: Ne morate paziti šta jedete, ovo je najbitnije.. – Apotekica

Doktorica Veroslava Stanković odlučila je da progovori o ishrani i ukaže nam koliko hrana može da ojača i pomogne ljudskom tijelu, ali isto tako i da djeluje negativno na ljudski imunitet, naročito kod osoba koje žele da izgube višak kilograma.

Ona je jednom prilikom govorila o uravnoteženoj ishrani, koliko je bitno jačanje imuniteta, te kakvu hranu bi trebali da uzimamo. Prema njenim riječima, dijeta može da djeluje kao stres i da uništi imuni sistem, a mi bismo trebali da uzimamo hranu koja će nam pomoći da vratimo snagu.

”Ako želimo da imamo fit i zgodno tijelo u toku ljetnih dana, onda trebamo i da vodimo računa o ishrani tokom cijele godine. Ljudi uglavnom krenu u maju i junu na razne dijete da bi izgubili višak kilograma, a to ujedno izaziva i stres u tijelu. Stres dovodi do narušavanja imunog sistema, pa tijelo postaje pogodno za razne viruse i bakterije. ” – rekla je nutricionistica.

” Trebali bi što više da izbjegavate masnu hranu i šećere. Ne morate ih skroz izbaciti, ali je bitno da vodite računa o količini unosa u toku dana. Fokusirajte se na unos što veće količine voća i povrća, mesa, ali i mliječnih proizvoda. ”- savjetuje ona.

Uz sve ovo navodi da je jako bitna i fizička aktivnost, kako bi se izgubio višak kalorija koje smoo u toku dana unijeli u organizam.