Mi danas malo u nastavku ovog članka govorimo o raznim segmentima zdravlja ali ne o virusu o kojem sada skoro svi govore. Vidimo da sve oči su sda uprte u Australiju i na tenisera Novaka Đokovića koji ima sada medicinsko izuzeće jer ne želi da bude vakcinisan. Savezna država Viktorija ima jasno pravilo i niko u državu ne može da uđe bez vakcinacije. Sada se nameće pitanje kako je dobio vizu?

Sada govorimo o bolestima koje trebaju da se liječe na vrijeme. Govorimo o jetri kao što sami možete da vidite da je jedan od bitnijih organa u našem tijelu i ne bi mogli ni ti 24 sata da preživimo bez nje.

Jako dobro se zna da ona tokom noći radi na prečišćavanje tijela od otrova koje unesemo tokom dana. Doktori ali i razni stručnjaci navode da je primjera radi jako dobra obična sirutka i dobraje za obnovu i rad jetre i da bi trebali da popijete samo jednu čašu ovog napitka koji je prezdrav.

Doktor Matić je gostovao u emisiji novo jutro te je rekao da su svi tokom praznika pretjerali sa masnom hranom. ALi ako je taj period duži bio onda to nije bilo dobro za jetru. Po njemu je najbolje čaj od maslačka da bi se jetrapročistila a u njega se doda i propolis, polen, đumbir u prahi i cimet i limun.