U SADAŠNJE vrijeme kada se spomene taksista ljudi ih prede sa ribolovcima jer njihove priče u vozilu uvijek mirišu na neku laž. Jako rijedak primjer je da se nešto stvarno desi a imali smo do sad dosta primjera gdje se ispostavilo kada ih kamere nadzorne z tome uhvate. Naime najbolji primjer svemu ovome jeste kanadski taksista koji je stao djedici da bi ga digao iz snijega.

Do danas u taksi ulaze razni ljudi. Od manijaka, ubica, pijanih osoba i oni koji rade posao koji njima nije jednostavan. Taksisti se susreću sa svima i svaki a pogotov oni koji rade noćne smjene a imaju i razna negativna iskustva sa tim. ima i onih koji jako dobro rade i zarade pa se ovdje radi i o Beogradskom taksisti koji je za Novogišnju noć uspio da zaradi 700 eura i sada se svi pitaju da li je ovo istina ili samo dobro smišljena laž.

Sada jedna priča iz Velike Britanije koju je podijeli taksista. Satbir Arara je Indijac koji je stigao u Veliku Britaniju da bi radio i zaradio za život. Njemu je prije nekoliko dana djevojčica od samo 13 godina ušla i rekla da uđe u autobusku stanicu gdje će čekati jedan gospodin koji će sve platit.

Nije se tu nalazio čovjek sa kim je imala dogovor a kada je pozvala roditelje oni su mislili da su u školi. Kada su pozvali muškarca sa njenog mobilnog on se javio i rekao da nije znao o čemu se radi. Kada je policija odreagovala našli su da je lovac na djecu.