Dječaka od dvije godine poslali u bolnicu za odvikavanje: Nećete vjerovati o čemu je on ovisan! - Apotekica

Dječaka od dvije godine poslali u bolnicu za odvikavanje: Nećete vjerovati o čemu je on ovisan!

Svako dijete, pa i mi čak kada smo bili mali, voljeli smo da gledamo crtiće. To nam nije bilo moguće zabraniti a i roditelji su voljeli kada to gledamo, jer tada ne činimo neke probleme po kući i zato su nam dopuštali. Ali nikada nam to nije postajala ovisnost.

Loading..

 

 

 

 

 

Ovaj dječak ima posebnu priču. Riječ je o dječaku koji imaju 2,5 godine i počeo je čudno da se ponaša što su roditelji odmah primijetili i odveli ga u bolnicu.

On je gostima koji im dođu, puzajući pod stolom mirisao stopala a onda je i skičao kao prase.

Doktor je odmah znao o čemu je riječ i pitao je roditelje koji crtani dijete gleda. Jednostavno dijete se u te uloge uživi i pomisli da je to stvaran svijet.

Roditelji su potvrdili da je to crtani Pepa prase i da ga gleda sedam sati dnevno. Roditelji su bili mnogo iznenađeni kada su saznali da je dijete sutvari postalo ovisno o tom crtanom i da treba da se odvikava od toga.

Zbog ovog slučaja, mole se svi roditelji da pripaze na djecu i da im ne dopuštaju da gledaju crtane više sati dnevno. Umjesto toga može se djetetu ponuditi igra vani sa igračkama i da se tako dijete razvija u zdravijem okruženju.

Facebook Comments
loading...
Shares