Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dalilin otac otkrio da li je Dejan promijenio vjeru i prešao na Islam! – Apotekica

Godinama su kružile priče o ovom mladom bračnom paru i da li je Dejan zaista ostavio svoju vjeru i preuzeo vjeru svoje supruge Dalile. Obzirom da su ponovo u centru dešavanja i da se o njima mnogo govori i špekuliše, ponovo je pokrenuta i ova tema.

Mnogi su se zapitali zašto Dejan odjednom ne jede svinjsko meso i ne pije alkoholna pića. Da li je razlog prihvatanje Islama kao vjere, jer znamo da su ove stvari zabranjene za upotrebu po islamskim pravilima i propisima.

Kada smo bili u posjeti Gornjem Šepku, gdje mladi bračni par ima napravljenu kuću, upitali smo komšije da li znaju nešto vezano za ovu temu. Mnogi od njih su rekli da je istina i da se Dejan odrekao svoje vjere i prihvatio Dalilinu.

Njen otac, Huso Mujić, odlučio je također da progovori o ovoj temi i otkrije nam kako zaista stvari stoje. On je rekao: ”To nije istina. Niti je Dejan ikada htio da se odrekne svoje vjere niti smo mu mi to kad govorili. Vjera uopšte nije bitna, bitni smo mi kao ljudi, a vidimo da je Dejan jako dobar momak, pun ljubavi i pažnje prema voljenima.”

”Ljudi su počeli da pričaju gluposti, kada su ga vidjeli na dženazi koja je obavljena po islamskim običajima. Pa nije on jedini pravoslavac koji je nekada bio na dženazi.”- završio je Huso.