Da li znate šta bi vam se desilo kada bi samo na jedan mjesec dana izbacili kafu i slatkiše? Pogledajte. - Apotekica

Da li znate šta bi vam se desilo kada bi samo na jedan mjesec dana izbacili kafu i slatkiše? Pogledajte.

Vjerovatno ste i vi jedan od onih koji mnogo voli da pije kafu i da jede slatkiše uz kafu ili bez nje, ali svakako to obožavate. Pogledajte šta će se vašem tijelu desiti ako ih izbacite samo na jedan mjesec dana, mroate to saznati.

Loading..

 

 

 

 

 

Najbitnije je da se ništa ne prekine naglo. Čak ni neke tablete ne smijete odmah prekinuti, nego postepeno. Tako je i kod kofeina. Ne morate ga odmah ostaviti zauvijek, nego pokušajte da to ide polako i zdravo.

Nemojte svoje tijelo i organizam dovesti do šoka i poremećaja zbog naglog prestanka konzumiranja, ako možeo da kažemo, kofein i slatkiši slobodno mogu da se uvedu kao nova vrsta droge. Tko se navuče, teško da odustaje.

Recimo, svi znamo šta se desi jetri ako je preopterećujemo sa kafom ili akoholom. Ona se jednostavno razboli, a znamo koliko nam je jetra bitna, baš kao i srce.

Zamislite sada, jer znate koliko je to sve štetno, kada biste samo jedan mjesec svojoj jetri, bubrezima, crijevima ili štitnjači dali malo odmora? Biste li mogli to?

Kafu zamijenite divkom, crnim čajem ili čim želite a slatkiše zamijenite svojim prirodnim kolačima, ili keksićima. A alkohol, smanjite ga samo na jednu čašu dnevno i to uz ručak. To bi bilo idealno za vaš organizam.

Facebook Comments
loading...
Shares