Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatovič inače rođena kao Veličković je često isticala da su je roditelji majka Mira i otac SLobodan oduvijek podržavali i bili su joj veliki oslonac. Oni su daleko od interesa ijavnosti jer su to vojeli i željeli i radi toga slabo ko je znao kako izgledaju Cecin otac i majka. Cecina majka Mira je bila seoska učiteljica a otac Slobodan se bavio poslovima mašin-bravar i trgovac. Danas su jako ponosni roditelji, baka i deka i prabaka i pradjed. Bili su zadnji put na Veljkovoj svadbi.

“Kažu da je moj tata kada sam se rodila prvi put zaplakao i rekao “Jako rodila sepjevačica. Kada sam progovorila otac me je zvao imenom a majka Mico.” -prisjetila se Ceca svog rođenja i sestre Lidije. Uživala je ljubavi majke ali je imala jako stroga načina vaspitaja.

“Ona je bla jako stroga, i mi smo strogo vaspitane, i tačno se znalo šta je za djevojke a šta je oke za dječake. Sjećam se ljeta, izlazi se u 10 a mama meni i sestri kaže da idete u devet. Ako vam se ne sviđa meni je još bolje da vi ostane doma.”