Svima nama su se životi zaista promijenili radi pandemije, radi opasnosti od bolesti pa čak su i sahrane i zadnji ispraćaji bili sasvim drugačiji i po nekim drugim pravilima. Bilo je uvedeno pravilo da osobe oje su umrle od virusa , porodica nije mogla da vidi i bili su sahranjeni u limenim sanducima. Iz tog razloga bilo je i zamjene tijela pa su ljudi sahranjivali neke strance a ne svoje porodice. Tako se desio ovaj slučaj u Hrvatskoj u selu Belac kod Zaboka gdje su brat i sestra Ivana i Branka trebali majku da sahrane. Sve se dešavalo prije svega ovog 2014 godine kada je ova priča obišla region. Oni su htjeli da pogledaju majku u sanduku zadnji put a ada su otvorili ugledali su neku svima nepoznatu ženu.

Na kraju se ispostavilo da je bila sreća u nesreći što su željeli da vidi da li je to njihova majka i vidjeli tu neku nepoznati ženu. Ivan je rekao da je njegova majka bila jako krupna žena i imala je oko 80 kilograma dok je u sanduku bila žena dosta manja.

Na kraju su nazvali bolnicu i mrtvačnicu gdje su rekli da njihova majka nije tu i da nemaju ni ti jednu žensku osobu tu. Obavjestili su i policiju koja je utvrdila da je došlo do zamjene tijela pa se pokojna Ivanka nalazila u sanduku pokojne Katice.