Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Bila je najskormnija srpska glumica, a svi su je zaboravili: Zaplakati ćete kad saznate šta je o sebi govorila.. – Apotekica

Ljiljana Krstić napravila je veliki preokret u svojoj karijeri nakon uloge u ”Dobričin prsten” i to 1995. godine. Iako je od tada prošlo mnogo vremena , dosta ljudi se sjeća ove glumice i njene uloge.

Postala je prvakinja u beogradskoj kazališnoj predstavi, a neke od najznačanijih uloga su punica koju je glumila u Petrijinom vijencu, zatim Joku u Đekni, u Spasu je glumila staricu i to sa Denisom Quaidom. Često smo je mogli vidjeti i sa dobrim glumcem Ljubom Tadićem, koji je i sam govorio kako je ona najskromnija glumica koju je upoznao.

Tokom jednog intervju, pokazala je koliko je skomna, da su mnogi zaplakali zbog njenih riječi: ” Na sceni se pretvaram u glumicu, oči moje publike su usmjerene na mene. Tu moj život postaje predmet interesovanja mnogih. Mislila sam da je to dovoljno. Glumica van scene nisam, a svako želi o glumcu da szna neke stvari, naročito ako mu je neki od omiljenijih.

Nije bitno koje smo zanimanje. Koliko puta mi se desilo da prilikom putovanja, moram da rezervišen hotel i niko me nikad nije pitao šta sam po zanimanju, nego bi samo tražili ime i prezime.”. ispirčala je glumica.

Ona je preminula 2001. godine, a tada je rijetko koja osaba išta znala o njoj, jer se povukla sa javne scene.