Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Balkan ne pamti ovakve poplave: Mještani nemaju struje, pitke vode. Rijeke se izlile iz korita.. – Apotekica

Već nekoliko dana imamo priliku da pročitamo o teškoj situaciji u Bosni i Hercegovini koje su nastale kao posljedica pada prevelike količine kiše za kratak vremenski period.

Sve je počelo sa jakom grmljevinom i snažnim udarima vjetra, a onda je kiša neprestano padala nekoliko dana. Najteže je pogođen Kanton Sarajevo, što smo već mogli vidjeti na svim televizijama.

Saobraćaj se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odvija otežano, u nekim dijelovima grada potpuno nemoguće, jer su naselja ostala pod vodom. Rijeke Tilava i Željeznica izašle su iz svojih korista i poplavila kolna područja.

Mjestani naselja Butmir, Donji Kotovac, Vlakovo i Tes nemaju električne energije, ponestaje im i pitke vode, a njivoe životinje su naročito ugrožene, jer nemaju gdje da ih ostave , obzirom da je velika površina zemljišta pod vodom.

Pogledajte naredni video kako biste vidjeli kakvo je zaista stanje i koliko je ova situacija ozbiljna. Ostaje nam da vidimo kako će vlada Kantona Sarajevo da djeluje na ovu situaciju: