Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Baka Đurđa sama umire, a ima 11 djece i 100 unuka! Svaki dan plače, jer niko ne posjećuje staru majku! – Apotekica

Svijet u kojem živimo postao je jako sebičan i svako gleda sebe, dok veoma malo obraćaju pažnju na ljude oko sebe, naročito na starije osobe. Postali smo nezahvalni, pa i prema osobama koje su nam podarile život i koje su se godinama borile da nam pomognu u udovolje.

Baka Đurša je najstarija žena u Srbiji koja ima 113. godina. Mnogo je radila u svom životu, a sada živi u jednoj staroj kućici kojoj malo treba da se sruši.

Baki je veoma teško, živi u siromaštvu , daleko od svih svojih, jer niko je ne posjećuje godinama. Da ona živi u nekoj drugoj savremenoj i uređenijom državi dobila bi pomoć kakvu zaista zaslužuje. Najgore od svega je što ona tema topao i čist dom, u kojem živi sa svojom porodicom.

Ima jedanaestero djece, dok se samo jedan sin Miroslav o njoj brini. Sva ostala djeca se ponašaju kao da nemaju majku. Ona je trenutno na tuđuj pomoći i zahvalna je svima koji joj pomognu, a naročito svom sinu Miroslavu, što kao ostali nije zaboravio na svoju majku. Cijeli život je mnogo radila. Nije birala poslove, radila je teške fizičke kako bi za svoj rad dobila brašno koje je djeci kuhala i pravila hljeb.

Nažalost ovo je žalosno i istinito, her koliko god se trudili i željeli da odgojimo svoju djecu i pružimo im najbolje uslove za život, ne znamo šta će nas čekati u budućnosti i da li će ta ista djeca da okreću glavu od roditelja kojima je pomoć potrebna.