Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Baka Đurđa najstarija je žena u Srbiji: Ima 11 djece, i preko 100 unuka! Niko je ne obilazi, umire sama – Apotekica

Baka Đurđa Marković ima 113 godina, ujedno je i najstarija žena u Srbiji. Živi u svojoj jako trošnoj kući, bez ikakvih uslova, oronuli zidovi, prozori gotovo pootpadali. Kao da će svakog časa sva se srušiti do temelja. A ima joj sigurno preko 7 decenija.

Baka Đurđa živi u jako teškoj financijskog situaciji, od sve djece sin Miroslav pritrči u pomoć. Zavisi samo od tuđe njege koja je u Srbiji jako mala. Inače ima 11 djece, ali niko ne želi da se brine o starici od njih. Barem je zaslužila, da svoje stare dane provede u čistom i toplom domu. U jednom dijelu kuće živi sama, dok je drugoj njen sin i snaha koji joj jedini i pomažu od djece.

Život je nije mazio, dok je bila mlađa radila je za nadnicu, i sa sobom je vodila svoju djecu. Lomila je svoja leđa da bi njena djeca imala šta da jedu. Većinom oko poljoprivrede se bavila kupila sijeno, okopavala povrće i za to bi dobijala brašno i sol kako bi umijesila hljeb za djecu.

U emisiji rekla je da joj najstarija kćerka ima oko 90. godina, i da živi u Makedoniji a za najmlađe dijete nije sigurno koliko ima godina. Ne čuje dobro i skoro da ni ne vidi ova starica.