Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Austrija u potrazi za radnicima: Plata 6 000 eura, a evo koji su poslovi.. – Apotekica

Iako je plata oko 6 000 eura i posao u Austriji, prijavljenih kandidata još uvijek nema. Riječ je o veoma zanimljivom poslu, koji traži radnike u Hrvatskoj, odnosno u njihovm turističkom sektoru.

Zavladala je velika panika u gotovo svim skijalištima u Austriji, posebno sada kada je uvedene karantena, a kartu za skijanje mogu kupiti sao oni koji su cijepljeni ili ako su skoro prebolili kornavirus. Oni što dođu sa negativnim PCR testovima , ne mogu ući, jer se testovi ne priznaju.

Petar Mayer jedan je od agenata za zapošljavanje, i otkrio je kako se Austrija bori sa velikim nedostatkom ovog kadra. U zimskom turizmu uvijek imaju problem sa zaposlenicima, a naročito sa kuharima. Očajni su, pa su u stanju dati plati i od 6 000 eura samo da pronađu kuhara.

”Inače je plata za ovo radno mjesto oko 2 000 eura, ali sada nema osoblja i vlasnici su u stanju plaćati više, a i oni što žele da se zaposle vide da su oni u stisci, pa zahtjeva bolje uslove. Koronavirus je mnogo uništila ovu i prošlu skijašku sezonu,, ali se nadamo da će sljedeća godina da bude bolja.”

Zabrinuti su zbog stanja u kojem su se našli, a otkrili su da iako je konkurs otvoren već neko vrijeme, niko se nije prijavio za posao.