Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

3 puta u toku dana ”tamo dole” je stavljala rastvor od sode bikarbone: Rezultati su nevjerovatni i za svaku pohvalu! – Apotekica

Soda bikarbona može da se primjenjuje u razne svrhe, kako u očuvanju zdravlja, i ljepoti , tako i u domaćinstvu, te je uvijek pokazala svoju veliku djelotvornost. Ukoliko se odlučite na upotrebu sode bikarbone , birajte onu koja nema alumnija u sebi, a nju možete da pronađete u apotekama.

Soda bikarbona može da vam pomogne ako imate problema sa probavom, te uklanja mučninu , žgaravicu, nadotsot stomaka. Ali, morate biti oprezni kada je u pitanju količina koju upotrebljavate.

Dosta osoba ima problema sa gljivicama, pogotovu kada je riječ o kandidi. Ona je dosita ”dosadna bakterija” koja može izazvati probleme na usnama, koži, kao i na spolnim organima. Dovoljno je da napravite sebi kupku , dodate sodu bikarbonu i ona će djelovati na kožu koja je zaražena. Preporučljivo je da ovo ponavljate sedam dana.

Njema efikasnost pokazala se i u liječenju urinarnih infekcija. Obzirom da se stvara bazna sredina koja je pogodna za njen razvoj i razmnožavanje, soda je pravo rješenje. U dva litra vode pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone i to konzumirajte nekoliko dana.

Čak je djelotvorna i kod liječenja vaginalnih infekcija. U mlaku vodu stavite malo sde, pomiješajte i s tim rastvorom ispirajte intimno područje. Nakon toga dobro se posušite.